Óvodai étkezéssel kapcsolatos információk

A 328/2011. (XII.29.) Kormány rendelet kifejezetten nem írja elő, hogy az intézményi étkeztetés igénybevételét betegség vagy más ok miatt bekövetkező távolmaradása ne tenné lehetővé. Ezért óvodánk az alábbi módon igyekszik módosítani az eddigi zárt rendszerű étkezési rendszerén, kiemelten a rászoruló családok érdekében.
Amennyiben a szülő nem tudta időben lemondani az étkezést, lehetőséget biztosítunk az étel elvitelére. Az aznapi tízórait 7.00-7.30-ig, az ebédet és uzsonnát az ebéd beérkezésétől (várhatóan 11.00) - 11.30-ig lehet elvinni, mely a tálalókonyhán kerül kiadásra a szülő által hozott tiszta ételhordóba és uzsonnás zacskóba. A megjelölt idősávokon túli étel elvitelt nem tudjuk biztosítani, mert a fennmaradt ételadagok ekkor már szétosztásra kerülnek a csoportok számára kiadagolt ételek között. Kérjük az időpontok betartását, mert csak a megjelölt idősávokban tudjuk biztosítani az étel kiadást. Az ételadagok minden esetben az Elamen Zrt. által megadott mennyiségben kerülnek kiadásra.
A kiadott ételre az alábbi elviteli lap kerül (a képen példaként szerepel a dátum/óra/perc)
Étel elvitelének ideje:
Dátum: 2023.08.16.
Óra/perc:11 óra 25 perc
Fogyaszthatóság hűtés nélkül 1 órán belül, átforralva
Fogyaszthatóság hűtéssel másnapig.
Az étel nem megfelelő tárolása miatt bekövetkezett betegségek miatt felelősséget nem vállalunk.
 
Az adott napi étel elviteli igényét az élelmezésvezetőnél kell a szülőnek, gondviselőnek jeleznie írásban 9.30-ig a kispatakhianyzas@gmail.com e-mail címen. Aki nem jelzi írásban a megadott időpontig annak nem áll módunkba kiadni az ételt.
Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy az intézményi étkezés nem vendéglátóipari tevékenység, ezért kérjük, ha előre tudják, hogy az adott napon/héten nem veszik igénybe az óvodai ellátást, preferálják az étkezés lemondását. Amennyiben már nem tudják lemondani az étkezést (mert aznap derült ki, hogy pl. gyermekük váratlanul megbetegedett) természetesen támogatjuk, hogy gyermekük kifizetett ételét otthonukban fogyaszthassa el. 

MÁRCIUSI MENÜ