Pitypang csoport

"Egy virágtündér megkérdezte a növényeket, hogy nézzenek ki. Mindegyikük szép, piros vagy fehér, nagy virág akart lenni, úgy virítani, mint egy nyári álom vagy kék, mint a tiszta ég. Csak a pitypang nem tudta, milyen szeretne igazán lenni, így a tündér még egy napot adott neki a gondolkodásra. Próbált dönteni, látta a napot majd úgy döntött, olyan szeretne lenni, mint a nap. Sárga és gyönyörű. Aztán meglátta a holdat, és meggondolta magát. Olyan szeretett volna lenni, mint a hold, fehér, kerek, áttetsző. Aztán felfigyelt a csillagokra, és nagyon megkedvelte őket is. Amikor a tündér újra eljött, nem tudta, mit mondjon neki: – Úgy lennék olyan, mint a Nap, mint a Hold és mint a csillagok. Nem tudok dönteni – sóhajtotta szomorúan. Így a kis virágtündér teljesítette minden vágyát. Ezért a pitypang eleinte sárga, mint a nap, majd fehér és kerek, mint a hold, és mikor ráfújsz, akkor úgy szóródik szét, mint a csillagok. Gyógyító ereje is ezért ilyen erős, mert összeadódik benne a Nap a Hold és a csillagok ereje”/ (Yeshua Paolo Gioiello meséje nyomán).
Így adódik össze a Pitypang csoportban is a pedagógusok szakmai tapasztalata, sokszínűvé téve a csoport életét és a gyerekek mindennapjait. Fontos számunkra, hogy minden gyermek a saját,  egyéni ritmusában fejlődhessen, ezt igyekszünk támogatni miközben ennek a folyamatnak a megtartó erejét egy erős közösség kialakítására építjük. Hiszünk a tudatos nevelésben, ahol természetes folyamat a játékba integrált tanulás.
Megszokott ritmus szerint éljük napjainkat, melynek fontos része a játék és a hagyományőrzés, kiemelten a drámajátékok az énekek és az énekes játékok, mondókák és versek.
Óvodai életünket változatos élményekkel igyekszünk színesíteni, gyönyörű környezetünkben hosszabb-rövidebb sétákat, felfedező kirándulásokat teszünk, ahol meghallgathatjuk a madarak szebbnél-szebb énekét, figyelemmel kísérhetjük a természet változásait.
A változás fontos része az életünknek, pedagógusként pedig az alkalmazkodóképesség mintaadása elengedhetetlen. Számunkra ennek szimbóluma lett ez a kis virág. Változunk mi is, mint a kis pitypang, aki pongyolájának cseréjével és légies játékával igyekszik belopni magát kicsik és nagyok szívébe. A Pitypang csoport névadójához hűen szeretettel, játékosan és változatos élményekben gazdag óvodai élettel fogadja a hozzá tartozó családokat. Erős gyökerei és szabad szárnyalása is fontos jelképe az óvodai nevelésnek, mely gondolkodásmód összeköti a csoportban dolgozó felnőtteket is.
Farkas Erika

Farkas Erika

Óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus
Horváth-Meszes Bettina

Horváth-Meszes Bettina

Óvodapedagógus, dráma-és játékpedagógus
Vad Anikó

Vad Anikó

Pedagógiai asszisztens, gyógypedagógiai asszisztens