Katica csoport

A katicabogarak a természet apró kis gyöngyszemei, melyek tökéletes harmóniában élnek természetes környezetükkel. Szárnyaikat bontogatva fedezik fel a körülöttük lévő világot, annak minden apró örömét és csodáját.
Csoportunkban nagy hangsúlyt fektetünk a sokoldalúan és kiegyensúlyozottan fejlődő személyiség nevelésére. Célunk, egy jól együttműködő közösséget kialakítása, ahol a kis Katica gyerekek jól érzik magukat, és egymásra figyelve, egymást segítve, támogatva fejlődhetnek, bontogathatják pettyes szárnyaikat. Közösségünk egységét erősítve, a gyermekeket saját képességeikhez mérten, személyre szabottan, differenciáltan fejlesztjük, és teret biztosítunk a kreativitás szabad megnyilvánulásának.
Számunkra fontos a természet közelsége! Nagyon szeretünk kirándulni, felfedezni közvetlen és tágabb környezetünket, kincseket gyűjteni, bogarászni. A minket körülvevő erdők, mezők, a Békás-tó minden évszakban számos megfigyelésre, tevékenységre kínálnak lehetőséget, melyet pedagógiánkban felhasználunk. A kertészkedéssel tapasztalatokat gyűjtve, játékosan nevelünk.
A természet titkainak felfedezése, az elvetett apró magvak gondozása, környezettudatosságra, felelősségtudatra nevel, és sikerélményt ad apróságainknak.
A Katica birodalmat a jókedv, önfeledt kacagás és vidám óvodai élet tölti be! Gyerekeink egész napját átszövi a játék, ezen keresztül szereznek tapasztalatot a körülöttük lévő világról, társaikról, a közösségről.
A szabad mozgás és a mozgásfejlesztés is jelentős szerepet tölt be a csoport életében. Szeretünk énekelni, táncolni, mondókázni, meséket hallgatni a nap minden percében. A természeti jeles napok és a népi hagyományok megünneplésével, átélésével igyekszünk gyerekeink óvodás éveit tartalmassá és valódi élménnyé tenni.
Mi, pedagógusok és nevelők, együtt törekszünk arra, hogy kis Katicáinkat szerető gondoskodás vegye körül, és az óvodába járás örömteli legyen számukra.
Bottyán Zsoltné, Éva

Bottyán Zsoltné, Éva

Óvodapedagógus
Solymosné Proszonics Patrícia

Solymosné Proszonics Patrícia

Óvodapedagógus
Varga Angelika

Varga Angelika

pedagógiai asszisztens
Karlik Imréné, Marcsi

Karlik Imréné, Marcsi

Dajka